2 Eylül 2015 Çarşamba

ETLİ NOHUT YEMEĞİ




geleneksel Türk mutfağının lezzetlerinden olan nohut yemeği hem de etli etli. gayet pratik,doyurucu ve sağlıklı bir yemek. bir de benim elimden çıkınca daha hafif oldu:) işte size tarifim.

MALZEMELER:

  • 1 orta boy su bardağı geceden ıslatılmış nohut
  • 1 su bardağı kuşbaşı doğranmış dana eti
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı et suyu
  • 2 su bardağı ılık su
  • tuz,karabiber
YAPILIŞI: nohutları akşamdan ıslatalım. ertesi gün önce eti haşlamakla başlayalım. ben düdüklüde eti tuz koymadan haşladım. tuz eti sertleştirir. eti düdüklüde haşlandıktan sonra başladım yemeği yapmaya. soğanı rendelemeyi tercih ediyorum ben. sıvıyağda soğanları azıcık soteledim ve salçayı da ekleyerek azıcık et suyuyla biraz kavurdum. sonra nohutu ve haşladığım etleri düdüklüye ekledim. et suyunu ve ılık suyu ve baharat ekleyerek düdüklünün ağzını kapattım. tıslamaya başlayan düdüklüde tam olarak 25 dakika pişirdim. ve yanına tereyağlı pilav ve yoğurtla servis yaptım. nohut evet gaz yapar ama tencereye akşamdan ıslattığımız nohutun suyundan azıcık da eklerseniz daha lezzetli ama gazlı olur:)
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder