6 Eylül 2015 Pazar

KREMALI PATATES

et yemeklerinin yanına nedense hep pilavın türevleri yapılır. ama bence et yemeklerinin yanına en az pilav kadar yakışan bir lezzet varsa o da fırında kremalı patates tarifi. yapılışı pratik ve hızlı. çocukların da bayıla bayıla yiyebileceği bir tarif.


MALZEMELER:

  • 5 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 paket krema
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri (fazla da koyulabilir)
  • tuz, karabiber
YAPILIŞI: patatesleri soyup ortadan ikiye kesiyoruz ve ince ince yarım ay şeklinde parçalara bölüyoruz. bu işlem için mutfak gereçleri de var ama ben onlardan daha ince kesebiliyorum ve o yüzden kullanmıyorum. doğranan patatesler cam fırın kabına koyuluyor ve 1 paket krema,tuz,yağ ve karabiberle harmanlanıyor. 200 derece de 20 dakikada üzeri hafif pembeleşince kaşarı üzerine dökülüyor ve kızarınca çıkarılıyor. toplam 4-5 kişilik bir tarif oluyor.
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...

3 yorum:

  1. Krema yetine beşamel sos da olabilir sanki. Çok şştah açıcı tek başına da yerim ki:)

    YanıtlaSil
  2. Blogunuza izleyiciler gadget koysanız bizde sizi takip etsek ne hoş olur

    YanıtlaSil
  3. Blogunuza izleyiciler gadget koysanız bizde sizi takip etsek ne hoş olur

    YanıtlaSil