yapalı ve yayımlayalı 1 hafta kadar oldu ama ancak tarifi paylaşabiliyorum. şeker hamurlu şeyler güzel görünür ama genelde lezzetsizdir. ama bu tarif ezber bozan bir tarif. deneyin ve görün:)
MALZEMELER:
- 1 paket oda sıcaklığında yumuşamış tereyağlı margarin
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 1.5 kahve fincanı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tarçın
- aldığı kadar un
tüm malzemeleri katıp yoğurun. un ölçüsüne her zamanki gibi dikkat edelim ki hamur açarken dağılmasın. hamur yumuşak olmalı. sonra ikiye ayırıp birer birer açalım. ben 1 cm den ince açtım ama çubuk takacaksanız biraz daha kalın olabilir. sonra kalıpla şekil verip 170 derecede üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. soğuyunca da şeker hamurlarını ballı su yardımıyla yapıştırın. isteye göre sadece su veya reçel de olabilir ama en sağlamı bal oluyor. hemde lezzet katıyor yerken. şeker hamuru da 200 gr. beyaz, 200 gr. pembe aldım. hem pastaya hem de kurabiyelere yetti. gözlerini gıda kalemiyle çizdim tabi başka türlü de olur. hatta hiç yapmaya da bilirsiniz. birde etek yaptım cici cici oldular hanımkız gibi:) toka şeklinde kullandığım şekerleri de küçük paketler halinde geçen yıl internetten getirtmiştim onları kullandım. kendiniz şeker hamurundan da yapabilirsiniz küçük şekilli kalıplarınız varsa. bende yoktu. pastam da pişmeyince pasta tabanla yaptım içerisine pastacı kreması yaptım ve muz dilimleri koydum arasına enfes oldu. tabanı da kekimin ıslak akışkan suyuyla ıslattım.
NOT: içerisinde yumurta olmadığı için 1 ila 1.5 ay arası kurabiye poşetlerinde 4 dereceye ayarlı buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. kesinlikle bayatlamıypr ve lezzeti bozulmuyor. hatta bunları ikram etmeden 2-3 gün öncesinden yaparsanız daha lezzetli oluyor.
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder