23 Ağustos 2015 Pazar

KEÇİ AYAĞI (BİŞİ)

pazar kahvaltılarına yakışan bir hamur işidir. annem eskiden çok yapardı ama o ortasını kesmezdi ve adı da hamur kabartmasıydı. ben üniversite yıllarımda bunun adının keçi ayağı olduğunu duymuş ve ne kadar saçma demiştim fakat pişince gerçekten de benzediğini anlamıştım. :) mayalı olmamasından dolayı fazla yağ çekmiyor ve kalınca da mayalılar gibi sert olmuyor. hamuru yoğurması ve açıp kesmesi toplam 15 dakika sürdü ya da sürmedi. tek tavsiyem ben açarken biraz ince açtım yanlışlıkla. buna dikkat edilirse daha pofuduk olurlar. işte sizler için yapılışı.

MALZEMELER:
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt ya da su (bende süt kalmamış su koydum)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • aldığı kadar un (elenmiş olursa daha çok kabarır) 
  • kızartmak için sıvı yağ
hamuru pürüzsüz olana kadar yoğurun bu çok önemli,özdeşmiş olması gerekli. sonra hamuru iki bezeye ayırın ve unlayıp yaklaşık 1 cm kalınlığında açın.ve resimdeki gibi kesin.


dikdörtgen kesilen hamurların ortasına çentik atın ve bol yağda tencerede kızartın. balkonda ben gibi yanına peynir ve sıcak çayla servis edin.
NOT: ben domatesi rendeleyip içine biber doğruyorum azıcık zeytin yağı ve tuzla servis ediyorum. ister çatalla yiyin isterseniz hamur yada ekmeye banın çooook güzel oluyor.
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN:))



2 yorum:

  1. Blogun hayirli olsun canim. Izleyiciler gatgeti eklemelisin;) Bisi harika gorunuyor bu arada;;

    YanıtlaSil
  2. tamam ekleyeyim önerin için teşekkürler. bişiyi beğendiğine sevindim:)

    YanıtlaSil