daha önce hiç denememiştim ama çok beğenildiğini duyduğum için diş buğdayımıza yapmayı düşündüm. normalde geceden yapıp sabah yada sabahtan yapılıp misafirler gelmeden hemen önce pişirilince daha güzel oluyormuş ama benim dinlendirmeye vaktim yoktu. gerçekten de güzel oldu.
MALZEMELER:
- 12 adet milföy
- 3 adet yufka
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağından az sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı süt
- 1 şişe soda (koymasanız da olur yerine azıcık su koyabilirsiniz)
- peynir ve maydanoz
YAPILIŞI: önce ıslatacağımız karışımı hazırlayalım sodası hariç. süt,yağ,yumurta,tuzu iyice karıştıralım. sonra milföyleri azıcık un yardımıyla açalım. milföylerin önce altı tanesi açılacak alt kat için.3'ü üstte 3'ü de altta olacak şekilde birbirine yapıştırıp açalım ve yağladığımız tepsiye yayalım. 1 buçuk yufkayı elimizle parçalara ayırarak milföyün üzerine dağıtalım ve peynir maydanoz karışımını dökelim. sonra kalan yufkaya da aynı işlemi yapalım. hazırladığımız diğer açılmış milföyü de üzerine koyalım ve dilimleyelim. karışımın içine ister soda ister su katarak böreğimizin üzerine dökelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. 35 dakika kadar sürüyor.
NOT: sabahtan hazırlarsanız sodasını eklemeyin sabaha kadar malzemeler özdeşsin. sodayı pişirmeden hemen önce dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder