MALZEMELER:
- 2 adet bostan patlıcan
- 3 adet domates
- 3 adet dolmalık biber
- 3-4 diş sarımsak
- tuz, karabiber,kekik,reyhan,toz kırmızıbiber
- 1 küçük kase kaşar peyniri
- yarım çay bardağı zeytin yağı
patlıcanları bir parmak kalınlığında halka şeklinde dilimleyin ve tuzlu suda bekletin. acı suyunu bırakana kadar üst malzemesini hazırlayalım. biberleri küçük küçük doğrayıp azıcık yağda kavuralım biraz yumuşayınca küçük doğradığımız domatesleri ekleyelim ve suyunu salıp çekesiye kadar pişirelim. sonra içine sarımsakları ekleyelim. altını kapatınca tüm baharatları ekleyelim kırmızıbiber hariç. patlıcanları süzüp zeytinyağı ve baharatlarla harmanladığınız sosa bulayın ve fırın tepsisine dizin. pişirme kağıdı kullanın ki fazla yağ kullanmayın. patlıcanların üzerine sosu koyun ve 200 derecede patlıcanlar hafif kızarana kadar pişirin. son olarak üzerine kaşar koyup pişirme işlemini tamamlayın. ve sıcak sıcak servis edin. gerçekten beğeneceksiniz tadı birazcık pizzayı andırıyor.
NOT:patlıcanları ince keserseniz kuruyor ve yağ çekiyor ama bir parmak kalınlığında olursa kenarları kıtır içerisi de sulu ve yumuşacık oluyor ki istenen kıvam budur.
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...
bu da bir önceki gün yaptığım tabak. yanına süt artırıcı bulgur pilavı ve tavuk sote güveçle servis ettim ve eşim bayıldı:) onların da tarifini vereyim sonra.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder